Stagiair

U bevindt zich hier: Home » Stagiair

Gevraagd:
Een gevorderd juridisch student (WO) ter ondersteuning van de juridische processen binnen een advocatenpraktijk te Mijdrecht.

Het kantoor:
VERLEUN|UW ADVOCAAT is gevestigd in Mijdrecht met één advocaat en vier medewerkers. Het kantoor houdt zich hoofdzakelijk bezig met civielrechtelijke vraagstukken, deels bestaande uit advisering, en deels bestaande uit procesvoering. Met een team van juridisch medewerkers dat onderzoek verricht op uiteenlopende rechtsgebieden en de persoonlijke expertise van mr. Verleun op basis van meer dan 30 jaar ervaring is het mogelijk cliënten een all-round pakket van diensten aan te bieden. Wij hoeven ons niet te beperken tot één bepaalde specialisatie of rechtsgebied, we zijn een klein persoonlijk kantoor met een full-service!

Inhoud van de stage:
De functie betreft een stage voor 24-40 uur in de week. Tijdens deze stage ondersteun je de advocaat in diverse dossiers door middel van het verrichten van literatuur- en jurisprudentieonderzoek, help je bij het voorbereiden van processtukken en schrijf je juridische adviezen. Voorts dien je je te verdiepen in alle administratieve processen die bij de dossierbehandeling komen kijken zoals dossierbeheer en rappelsystemen.

 De vereisten:

  • Je volgt een WO rechten studie en bevind je in de eindfase van je studie;
  • Je bent enthousiast, ambitieus en gedreven;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
  • Je bent accuraat en een teamplayer.

Wat bieden wij?
Een unieke kans om gedurende een periode van twee maanden (stagevergoeding van minimaal € 200,-) van alle facetten van de advocatenpraktijk te “proeven”. De praktijk is zeer afwisselend en uitdagend. Je leert niet alleen je vaardigheden op onderzoeksgebied te verbeteren, maar je wordt ook betrokken bij de dossiervoering en de strategische keuzes die daarbij worden genomen. Dankzij de terugkoppeling van de advocaat op de werkzaamheden ontstaan leermomenten voor de rest van je carrière!

Als je jezelf herkent in deze vacature, stuur dan je cv en motivatiebrief naar:
secretariaat@verleun-advocaat.nl.

 

 

 

Toon reacties